Stephanie Verhoeven

Stephanie Verhoeven

Inspiratiebronnen | Ervaring | Kwalificatie en certificering

Inspiratiebronnen en aandachtsgebieden

Mijn grote inspiratiebronnen zijn mijn liefde voor mijn partner, mijn drie kinderen, en alle andere leraren die ik op mijn pad tegenkom. Zij hebben mij vele wijze lessen geleerd en het is voor mij vanzelfsprekend deze door te willen geven aan anderen. Ik ben zeer gelukkig dat ik als Core Process therapeut mensen mag begeleiden in hun zoektocht naar heelheid, verbondenheid en vrede.

Als therapeut heb ik bijzondere affiniteit met hooggevoeligheid en burn-out; hechtingstrauma, en trauma tijdens zwangerschap en rondom de geboorte.

Boeddhisme, meditatie en spiritualiteit
Vanuit mijn achtergrond als religiewetenschapper ben ik geïnteresseerd in alle vormen van historisch en hedendaags boeddhisme, maar persoonlijk ben ik niet aan enige vorm van traditioneel  boeddhisme gebonden. Zoals alle grote spirituele tradities gaat Boeddhisme over de mens in relationele harmonie met zichzelf, met de wereld om hem heen en de aarde waarop wij leven. Het gaat erom steeds opnieuw deze relaties te herstellen zodat ze tot bloei kunnen komen. Dit ligt aan de basis van CPP.

Ervaring

Ik heb jarenlange ervaring met het begeleiden van mensen in de gezondheidszorg. Ik werkte als verpleegkundige in een ziekenhuis en in de wijkverpleging. Ik studeerde religiewetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen en werkte gedurende 10 jaar als spiritueel counselor (geestelijk verzorger) in een algemeen ziekenhuis. Naast het begeleiden van patiënten superviseerde ik stagiaires geestelijke verzorging en gaf ik trainingen mindfulness & stressreductie aan patiënten en ziekenhuismedewerkers. Als adviseur spirituele zorg was ik werkzaam bij het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL). Als mindfulnesstherapeut was ik betrokken bij ‘Be-Mind’, een online mindfulnessprogramma voor kankerpatiënten. Ik beoefen al vele jaren meerdere vormen van boeddhistische meditatie en yoga. Ik ben opgeleid in de Dharma aan het Bodhi College in Engeland door onder andere Christina Feldman en Stephen Batchelor.

Kwalificatie en certificatie

Ik ben in het bezit van de vierjarige master Mindfulness-Based Psychotherapy, behaald aan het Karuna Institute/Middlesex University London. In het Verenigd Koninkrijk ben ik in de post-master fase werkend richting accreditatie en lidmaatschap van het UKCP (United Kingdom Council for Psychotherapy).
In Nederland is de status van BIG-geregistreerd psychotherapeut niet op mij van toepassing. Ik sta als ‘psychosociaal therapeut’ geregistreerd bij de beroepsvereniging NVPA.
Als mindfulnesstrainer ben ik postdoctoraal opgeleid als trainer categorie 1 aan het Radboud Universitair Medisch Centrum voor Mindfulness in Nijmegen. Ik ben lid van de Vereniging voor Mindfulness Nederland en Vlaanderen (VMBN).

Ik heb mij verbonden aan de ethische codes van de Engelse beroepsvereniging voor psychotherapeuten UKCP, en in Nederland met het NVPA, de beroepsvereniging voor gespecialiseerde psychosociaal therapeuten.

Links:

www.nvpa.org
www.bodhi-college.org
www.vmbn.nl
www.radboudcentrumvoormindfulness.nl