Is mindfulness niet heel zweverig?
We zijn gewend om bij alles wat we tegenkomen te vertrouwen op ons denkvermogen. Transformatie – diepgaande verandering of verschuiving – vindt echter slechts voor een klein deel via ons denken plaats. Als je te maken hebt met diepliggende oude patronen in je emoties, gedachten en gedrag, dan heb je aan je ‘denkbrein’ weinig als het op veranderen aankomt. Dit soort zaken vragen op een ander niveau om aandacht. Het leren kennen van bijvoorbeeld de reacties van je lichaam is dan veel belangrijker. Omdat dit zo’n onbekend terrein voor ons is, noemen we dit dan ‘zweverig’. Dit is eigenlijk een manier om te zeggen dat we gewoon nog niet precies weten wat het is.
Hoe lang duurt Core Process psychotherapie?

Dit is niet van te voren te zeggen. Het hangt heel erg af van de mate waarin je levensklachten ervaart, of de mate waarin je – los daarvan – wilt groeien. Core Process kan een begeleiding voor langere tijd betekenen, voor dieper begrip, inzicht en verdere persoonlijke ontwikkeling. Je zult er eerder enkele maanden dan weken mee bezig zijn, maar sommige mensen kunnen al aanzienlijk voordeel behalen van enkele sessies.

Moet ik heel erg in mijn verleden gaan graven?
In Core Process richt je je op wat er binnen in je gebeurt in het huidige moment. Wanneer je in jouw huidige moment op deze manier je aandacht brengt dan brengt dit je vanzelf in contact met oude pijn en met de manieren die jij in je leven moest leren om jezelf tegen verlies en pijn te beschermen. Je hoeft hiervoor niet diepgaand in je verleden te gaan wroeten of te herbeleven: je kunt al deze dingen ontdekken door je emoties, gevoelens, gedachten die je op dit moment ervaart vriendelijk te onderzoeken.
Hoe is het om 'in therapie' te zijn?

Eerlijk is eerlijk: in therapie zijn is niet altijd gemakkelijk. Soms is het gewoon hard werken. Bij tijden kan het veel energie kosten en kun je merken dat je echt tijd nodig hebt om een en ander te laten bezinken. Tegelijkertijd kun je gaan ervaren dat je nieuwe ervaringen en inzichten kunt gebruiken bij wat er ook gebeurt in je leven. Wanneer oude patronen hun greep op je beginnen te verliezen, kun je verruiming in jezelf gaan ervaren.

Is het vertrouwelijk?

Absoluut. Vertrouwen ligt aan de basis van elke therapie. Daarmee is ook het beschermen van jouw gegevens tegen inzage door derden een vereiste en de verantwoordelijkheid van elke therapeut. Het onderwerp ‘vertrouwen’ zal zeker ter sprake komen in onze eerste ontmoeting.

Kom ik in aanmerking voor vergoeding door mijn zorgverzekeraar?
De zorgverzekeraar vergoedt mijn zorg als alternatieve (psychosociale) zorg.
Wat kost het?

Mijn tarief is € 85,- per uur.
De zorgverzekeraar vergoedt onze zorg als alternatieve (psychosociale) zorg.