Core Process psychotherapie & coaching

MINDFULNESS-BASED

Soms gebeurt het dat er moeilijke, pijnlijke of traumatische situaties in je leven zijn waarbij je voelt dat je hulp nodig hebt van iemand van buitenaf. Veel mensen kiezen voor psychotherapie om hulp te krijgen bij moeilijkheden die ze in hun leven ervaren, of om zicht te krijgen op complexe situaties die hen ervan weerhouden gelukkig te zijn. Openstaan voor wat je nodig hebt en wat je kan helpen is moedig en krachtig, en een belangrijke eerste daad van vriendelijkheid voor jezelf.

Core Process psychotherapie (CPP) is gebaseerd op de overtuiging dat elk mens een ongeschonden kern van gezondheid en levensenergie bezit, en dat in elk van ons de mogelijkheid tot verandering aanwezig is.

CPP is een op mindfulness gebaseerde, lichaamsgerichte vorm van psychotherapie. Als Core Process therapeut kan ik je helpen om je aandacht te richten op wat er binnenin je gebeurt, gewoon in het huidige moment. Door je op een vriendelijke en oplettende manier gewaar te worden van je lichaam, je gevoelens en emoties en de staat van je geest kun je ontdekken waar de wortels van je problemen liggen. Je krijgt daarmee een helderder beeld van wie je echt bent en van wat je ervan weerhoudt volledig jezelf te zijn. Dit kan je helpen ontspanning en heling te vinden.

Ik ben Stephanie Verhoeven. Ik heb een lange ervaring in de gezondheidszorg, en werk sinds 2017 in mijn eigen praktijk ‘Floras’. Mijn bijzondere aandachtsgebieden zijn: hooggevoeligheid en burnout; hechtingstrauma en trauma rondom zwangerschap en geboorte; meditatie en spiritualiteit.

Meer over Stephanie